KWSN Orbiting Fortress Forum Index KWSN Orbiting Fortress
KWSN Distributed Computing Teams forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Boinc mades my box Crash

 
Post new topic   Reply to topic    KWSN Orbiting Fortress Forum Index -> Ye Olde Help Scrolls
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sir Papa Smurph
Cries like a little girl
Prince


Joined: 18 Jul 2006
Posts: 4428
Location: Michigan

PostPosted: Mon Nov 17, 2008 11:08 pm    Post subject: Boinc mades my box Crash Reply with quote

My comp went down and would not restart.

So, To make a long story a bit shorter, I finally found that by disabling Boinc in Services and removing it from my start menu the comp was stable.

I was running 5.10.45 so I upgraded to 6.2.19 and it immediately crashed again.

This took place a few hours after attaching to N-Queens, However, I find it hard to believe that that is the problem.

Ideas would be very much appreciated as my main Shrubber is now down.
_________________
a.k.a. Licentious of Borg.........Resistance Really is Futile.......
and a Really Hoopy Frood who always knows where his Towel is...
Back to top
View user's profile Send private message
Yankton
Prince
Prince


Joined: 27 Sep 2008
Posts: 1702
Location: California

PostPosted: Mon Nov 17, 2008 11:24 pm    Post subject: Reply with quote

It's windows. Completely uninstall boinc, if you're familiar with registry editing, remove all entries pertaining to boinc. reboot again, and install fresh.

Or you could upgrade to linux!
_________________
Some days are worse than others.
Back to top
View user's profile Send private message
Sir Papa Smurph
Cries like a little girl
Prince


Joined: 18 Jul 2006
Posts: 4428
Location: Michigan

PostPosted: Mon Nov 17, 2008 11:32 pm    Post subject: Reply with quote

I apparently spoke too soon.

about 2 min after I posted this the comp crashed again. I am typing this from safe mode.

I am confident that this has to do with the services and startup menu as when I disable both of them I am stable. and if I enable either of them I crash. Boinc will make it crash Instantly, except in safe mode. WTF.....

I guess it is time for a fresh install of XP.

Regarding Linux....
this is my main rig and as such it is a gaming rig. I have about 5 or 7 boards with cpu, memory, etc that I will (someday) set up as a dedicated farm and at that time I will look forward to your assistance with Linux set ups.
_________________
a.k.a. Licentious of Borg.........Resistance Really is Futile.......
and a Really Hoopy Frood who always knows where his Towel is...
Back to top
View user's profile Send private message
Yankton
Prince
Prince


Joined: 27 Sep 2008
Posts: 1702
Location: California

PostPosted: Mon Nov 17, 2008 11:37 pm    Post subject: Reply with quote

no problem. My main rig dual boots XP and linux. XP for games, and linux to shrub whenever I'm not gaming. Good luck with the re-install! google tweakhound, and check out the guides. trim your install down to max out your hardware for games!
_________________
Some days are worse than others.
Back to top
View user's profile Send private message
Sir Papa Smurph
Cries like a little girl
Prince


Joined: 18 Jul 2006
Posts: 4428
Location: Michigan

PostPosted: Thu Nov 20, 2008 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

I'm Back.............

My $260.00 DFI board finally gave up the ghost. that makes all 5 Dfi 790 FX boards are a failure......

I replaced it with a MSI K9A2 Platinum.

I will try to return the boards to DFI but I am probably out about a Grand #Mad
_________________
a.k.a. Licentious of Borg.........Resistance Really is Futile.......
and a Really Hoopy Frood who always knows where his Towel is...
Back to top
View user's profile Send private message
Yankton
Prince
Prince


Joined: 27 Sep 2008
Posts: 1702
Location: California

PostPosted: Thu Nov 20, 2008 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

MSI boards do not have a stellar reputation either. Asus and gigabyte are good. foxconn are alright if you want to stay cheap.
_________________
Some days are worse than others.
Back to top
View user's profile Send private message
Sir Papa Smurph
Cries like a little girl
Prince


Joined: 18 Jul 2006
Posts: 4428
Location: Michigan

PostPosted: Wed Nov 26, 2008 9:11 pm    Post subject: Reply with quote

I used to be a big ASUS fan, but their customer service has become non-existent and all their manuals are written in Engrish .
After the reviews on New Egg I decided to try a different company for a while.




_________________
a.k.a. Licentious of Borg.........Resistance Really is Futile.......
and a Really Hoopy Frood who always knows where his Towel is...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KWSN Orbiting Fortress Forum Index -> Ye Olde Help Scrolls All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Optimized Seti@Home App | BOINC Stats