KWSN Orbiting Fortress Forum Index KWSN Orbiting Fortress
KWSN Distributed Computing Teams forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SETI@Home Wow!-Event 2015
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    KWSN Orbiting Fortress Forum Index -> KWSN S@H Team
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Skynet
Knight
Knight


Joined: 14 Jan 2014
Posts: 27

PostPosted: Tue Jul 14, 2015 1:31 pm    Post subject: SETI@Home Wow!-Event 2015 Reply with quote




SETI.Germany invites all BOINC teams to the SETI@Home Wow!-Event 2015. It takes place from 15th August, 16.00 UTC, until 29th August 2015, 16.00 UTC.
We cordially ask all team leaders to forward the invitation to their team. Information about the Wow! Race 2015, an exciting race concept and a registration form can be found here:
http://www.seti-germany.de/Wow/anmeldung.php?&lang=en
SETI.Germany wishes you and your team members much fun with the Wow! Event 2015.

Many Greatings: Skynet.
Back to top
View user's profile Send private message
Blurf
Prince
Prince


Joined: 03 Jan 2011
Posts: 1082
Location: Upstate NY

PostPosted: Tue Jul 14, 2015 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

Already in the thread on the same page--we don't need more threads about it.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
branjo
Prince
Prince


Joined: 05 Jan 2006
Posts: 746
Location: Slovakia

PostPosted: Sat Jul 18, 2015 12:03 pm    Post subject: Reply with quote

ĦIN!

#alien
_________________



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JumpinJohnny
Prince
Prince


Joined: 28 Mar 2013
Posts: 1245
Location: Western New Hamster

PostPosted: Thu Jul 30, 2015 9:19 am    Post subject: Reply with quote

branjo wrote:
ĦIN!

#alien


30+ @ KWSN 2015 Wow! Team
Back to top
View user's profile Send private message
LanDroid
Prince
Prince


Joined: 11 Jun 2002
Posts: 4430
Location: Cincinnati, OH U.S.

PostPosted: Sat Aug 01, 2015 10:59 am    Post subject: Reply with quote

OK I need another lesson in bunkering, not something normally I do except for this event so it has been too long. I've tried to DL WUs, let them run, then suspend them once they reach abou 90%. But then I can't get any more WUs since Boinc knows I have suspended WUs. So I un-suspend them and can get a few more, but eventually it says I have too many and won't gimme anymore. That's about when I give up, send 'em all in and just shrub normally.

Is there a better system? I recall one where you disable internet access and just let 'em shrub. Perhaps it's all in the timing and getting the cache of WUs sized properly? If so, need details on how to do that; I've forgotten how and I'm too lazy too look it up. Razz

On edit: Just found this instruction that states a 10 day cache is possible, is that the key? Ni?
http://www.seti-germany.de/Wow/54_en_Supply%20with%20wu.html
_________________
[img]http://stats.free-dc.org/cpidtagb.php?cpid=6533a276b3a1dde393be350eb3cfda70&theme=16&cols=5/.png[/img]
[img]http://stats.free-dc.org/badgesbanner.php?cpid=6533a276b3a1dde393be350eb3cfda70/.png[/img]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Plomos
Prince
Prince


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 852

PostPosted: Sat Aug 01, 2015 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

I set my max work buffer to 10 for 10 days worth of work since the deadlines aren't until next month. This allowed me to download 95 WUs and I turned off network communication in boinc after that so that I can run all 95 and then upload them all once the contest starts.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
[KWSN] multijumper
Knight
Knight


Joined: 26 Aug 2013
Posts: 48
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Sun Aug 02, 2015 4:23 am    Post subject: Reply with quote

Recent work on the app ATI / NVIDIA, ready to race - 100%



Ni!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JumpinJohnny
Prince
Prince


Joined: 28 Mar 2013
Posts: 1245
Location: Western New Hamster

PostPosted: Sun Aug 02, 2015 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

Plomos wrote:
I set my max work buffer to 10 for 10 days worth of work ... and I turned off network communication in boinc after that ....


You can also bunker by firewall rule and still run BOINC on other projects.
SETTING UP A RULE WITH WINDOWS FIREWALL for WIN7

CONTROL PANEL > WINDOWS FIREWALL > Advanced Settings
On the left side of the panel
OUTBOUND RULES
On right side of panel
NEW RULE
CUSTOM - NEXT
All Programs - NEXT
NEXT
Under "Which remote IP addresses does this rule apply to?"
THESE IP ADDRESSES - ADD
THIS IP RANGE
From 208.68.240.0 EDIT. Embarassed
To 208.68.240.255
OK - NEXT
Block the connection - NEXT
check Domain, Private, Public - NEXT
Name your rule ie BLOCK SETI - FINISH

To REMOVE the rule go to OUTBOUND RULES, highlight the rule, then on the right side click on DELETE and then YES.

The only downside is you won't be able to communicate with SETI on that computer. You would have to do message boards and account checks on a different rig without the firewall rule set.


Last edited by JumpinJohnny on Wed Aug 05, 2015 1:47 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Plomos
Prince
Prince


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 852

PostPosted: Sun Aug 02, 2015 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

Won't the firewall method only give you a handful of seti tasks at a normal buffer number because of it needing to balance between several projects?

Edit I set up the rule and re enabled network for boinc and my whole bunker cleared out and reported everything back. I set the rule to block the remote ip's that you listed, not sure where it went wrong but it did not block the transmission, but it does block the website so something must be different
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
JumpinJohnny
Prince
Prince


Joined: 28 Mar 2013
Posts: 1245
Location: Western New Hamster

PostPosted: Sun Aug 02, 2015 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

Plomos wrote:
Won't the firewall method only give you a handful of seti tasks at a normal buffer number because of it needing to balance between several projects?

Yes, you have to get your SETI tasks first and can only get 100 per Client.
... Unless you have a multi boot machine running multiple clients as illustrated in these brilliant plans:


Last edited by JumpinJohnny on Wed Aug 05, 2015 1:48 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Plomos
Prince
Prince


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 852

PostPosted: Tue Aug 04, 2015 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

Had to let my laptop go back to reporting tasks because it had some DDMs that finished and we need the points. Main shrubber has made it through 55 of its 99 so far so it still has time before it finishes and will need more. Has anyone found that ip yet?
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
JumpinJohnny
Prince
Prince


Joined: 28 Mar 2013
Posts: 1245
Location: Western New Hamster

PostPosted: Tue Aug 04, 2015 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

I cannot yet pinpoint the SETI IP they use for sending WU.
I tried using an IP lookup program and plugging in addresses listed in my P2P blocker allowed log. Just couldn't pin it down... yet.
.......
Here is a little more on the subject>> http://www.dunadd.co.uk/seti/forum/viewtopic.php?f=17&t=2092
the only IP I can get for SETI is 169.229.217.150 ... that doesn't work. #Mad
........
EDIT: Good work Plomos finding the correct range for firewall IP blocking#ni-1


Last edited by JumpinJohnny on Wed Aug 05, 2015 1:55 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Plomos
Prince
Prince


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 852

PostPosted: Wed Aug 05, 2015 1:08 am    Post subject: Reply with quote

I had to sacrifice a bunch of units to being uploaded and reported to find this out, but thanks to a handy program called wireshark (that I forgot I had) I have located the ip needed.

To block SETI communication i blocked 208.68.240.0 - 208.68.240.255

The ip that it was uploading to was 208.68.240.16 so i have range blocked to be safe since they have multiple servers. I confirmed because the ip is registered to Berkley and Seti specifically. Double checked by finishing a unit and it does not upload with the rule enabled and network communication via boinc enabled.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
JumpinJohnny
Prince
Prince


Joined: 28 Mar 2013
Posts: 1245
Location: Western New Hamster

PostPosted: Wed Aug 05, 2015 2:27 am    Post subject: Reply with quote

Plomos wrote:
.....Double checked by finishing a unit and it does not upload with the rule enabled and network communication via boinc enabled.


The proof is in the elderberry logs.
Quote:
8/5/2015 3:19:21 AM | SETI@home | Requesting new tasks for CPU
8/5/2015 3:19:22 AM | SETI@home | Scheduler request failed: Couldn't connect to server
8/5/2015 3:19:26 AM | | Project communication failed: attempting access to reference site
8/5/2015 3:19:27 AM | | Internet access OK - project servers may be temporarily down.

The nice thing is, this leaves open the SETI main server !!! Can Bunker and continue PM invitations at the same time.
Back to top
View user's profile Send private message
Bullocks
Duke
Duke


Joined: 15 Feb 2005
Posts: 416
Location: Here.

PostPosted: Wed Aug 05, 2015 5:42 am    Post subject: Reply with quote

Question for those in the know?

I keep getting Seti GPU wu's for my ati integrated freezing up. they'll run for hours with no movement, eventually I get fed up and pause them, they'll them restart, normally resetting to just just a hour or two duration, only to freeze again later?
'Tis a reet pain in zee bottom, so gave up and just crunching the CPU's
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
JumpinJohnny
Prince
Prince


Joined: 28 Mar 2013
Posts: 1245
Location: Western New Hamster

PostPosted: Wed Aug 05, 2015 8:04 am    Post subject: Reply with quote

Bullocks wrote:
Question for those in the know?


So I'm going to ignore that 'in the know' because I want to guess.
I'm assuming that you are using Lunatics SETI Optimiser.
By "integrated GPU" I'm assuming you mean it's an APU rather than a "video card" with CPU.
Some observations:
The checkpointing for the Astropulse V7 ati WU's is very long; it sits at 'Time Remaining' for a very long time. When you restart it it goes back to the last checkpoint time it passed.
Even though the 'Time Remaining' number isn't moving, a resource meter shows it the ati APv7 is doing it's business. (Sending periodic info to the slot log files and using a small portion of a CPU core.)

Since you say it goes for a "very long time" without running, it may be that the ati part of your APU needs a core free on to operate the APv7.
What if you leave a core of the CPU free for the GPU by using an app_config.xml that also limits the GPU usage?

Quote:
<app_config>
<app>
<name>setiathome_v7</name>
<max_concurrent>3</max_concurrent>
</app>

<app>
<name>astropulse_v7</name>
<gpu_versions>
<gpu_usage>0.5</gpu_usage>
</gpu_versions>
</app>
</app_config>

*for windoz create in notepad and put in C:\ProgramData\BOINC\projects\setiathome.berkeley.edu

Definitely NOT in the know but I love to guess. Hopefully someone can give you a better answer...
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Plomos
Prince
Prince


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 852

PostPosted: Wed Aug 05, 2015 11:17 am    Post subject: Reply with quote

Ya Johnny I'm just glad I finally found the blasted ip. That's what happens when I'm up in the middle of the night and get obsessed over fixing a nerd issue.

As for the integrated issue i am not sure. Sometimes it takes a while for my integrated intel gpu to crunch but that is because some of them are longer units. Johnny's guess seems plausible enough to try and see.
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
Bullocks
Duke
Duke


Joined: 15 Feb 2005
Posts: 416
Location: Here.

PostPosted: Wed Aug 05, 2015 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks JJ but the setting hadn't been changed and I am only now experiencing the problem. Is this an optimizer update issue?
I cannot remember any taking 10 hrs = 24%before I suspended it

None are listed as astropulse and I do not have it enabled

It was set to use no more the 80% of the cores so in my theory surely one core would always be available on a quad core?? Task claims it's using no more than 0.04 of a core +1 AMD/ATI GPU Does any of that make sense, I'll frame if it does.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Plomos
Prince
Prince


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 852

PostPosted: Wed Aug 05, 2015 3:56 pm    Post subject: Reply with quote

Not sure what version of the optimized app you are using but two weeks ago they made an update to it that impacts older ati cards.

http://setiathome.berkeley.edu/forum_thread.php?id=71867

Read the very last post
_________________

Back to top
View user's profile Send private message
JumpinJohnny
Prince
Prince


Joined: 28 Mar 2013
Posts: 1245
Location: Western New Hamster

PostPosted: Wed Aug 05, 2015 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

Sir Bullocks a.k.a. Crabby Patty,
if you look at: http://setiathome.berkeley.edu/result.php?resultid=4287925366 for a "successful" result
- it shows that it took less than 2 hours runtime.
- it was restarted at 48.69% and restarted twice at 50.9%
- before the first restart there was a recompile issue that it gave up on ?????

You should be running Lunatics Unified Win64 v0.43 (a) or (b) on that computer.
If you need to update or reinstall the Lunatics, I would dump all your seti work, suspend SETI, Exit BOINC and Uninstall your old Lunatics Optimizer first.
Many of the AstroPulse_v7 are various sizes and some might take your computer 6 to 10 hours.
The gpu part of your APU should do the setiathome_v7 WU in about the same time as your cpu cores, around 2 1/2 hours.
Something is amiss...


Last edited by JumpinJohnny on Thu Aug 06, 2015 1:02 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KWSN Orbiting Fortress Forum Index -> KWSN S@H Team All times are GMT - 5 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Optimized Seti@Home App | BOINC Stats